Πώς επιλέγω δακτυλογράφο

Posted by on Oct 30, 2012 in αρθρα | 0 comments

Πώς επιλέγω δακτυλογράφο

Κατ’ αρχήν, για να επιλέξετε το ποιος θα αναλάβει τη δακτυλογράφησή σας θα πρέπει να κάνετε μια επιτόπια έρευνα επισκεπτόμενοι χώρους που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εργασίες ή ακόμα καλύτερα να περιηγηθείτε στο internet ώστε να δείτε τα αντίστοιχα sites και να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα μέσα απ’ τις δουλειές των δακτυλογράφων. Μάθετε γι’ αυτούς και συγκρίνετε κάποια βασικά σημεία στις πληροφορίες που δίνονται από τις ιστοσελίδες τους.

Η εμπειρία και οι γνώσεις τους

Ελέγξτε εάν έχουν εμπειρία στον χώρο, αν έχουν αναλάβει ανάλογες δουλειές, με ποιους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και αν υπάρχουν διαθέσιμα δείγματα της δουλειάς τους.

Ξεχωρίστε όσους σας αρέσουν και κάντε μια πρώτη επικοινωνία μαζί τους.

Σημαντικό είναι, όταν επικοινωνήσετε για πρώτη φορά, να διευκρινίσετε τι είναι ακριβώς αυτό που θέλετε και το χρονικό περιθώριο που έχετε στη διάθεσή σας για την ολοκλήρωσή του. Με τον τρόπο αυτό, ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη δακτυλογράφησή σας, θα μπορεί να οργανώσει έτσι το χρόνο του, ώστε να υπάρχει ένα εύλογο περιθώριο για μετέπειτα διορθώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν απ’ την πλευρά σας, πριν την τελική παράδοση του υλικού.

Να ακούτε με προσοχή τι σας προσφέρουν και να κάνετε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ακούστε τι σας προσφέρουν για αυτό που ζητάτε και ποιες προϋποθέσεις πληρούνται. Κάντε διευκρινιστικές ερωτήσεις όπως για παράδειγμα

  • σε τι μορφή παραδίδεται το κείμενο, αν θα είναι μορφοποιημένο δηλαδή αν θα έχει τη δομή παραγράφων και ομοιομορφία (τύπος γραμματοσειράς και μέγεθος, διάστιχο, κτλ.),
  • αν το κείμενο έχει σωστή ορθογραφία και γραμματική στίξη.
  • Αν εξασφαλίζεται συνέπεια στους χρόνους παράδοσης και όταν λέμε σε 2 μέρες εννοούμε σε 2 μέρες ή σε 2 εργάσιμες ημέρες;

Σε περίπτωση που εσείς θέλετε κάτι που είναι διαφορετικό από τη δομή-μορφή που σας παρέχετε αν μπορούν να το προσαρμόσουν στις ανάγκες σας. Ζητήστε να σας στείλουν και δείγματα προηγούμενων εργασιών για να δείτε τη δουλειά τους.

Ζητήστε προσφορά τιμής και διευκρινίστε τι περιλαμβάνεται στην τιμή αυτή.

Πάρτε το χρόνο που χρειάζεστε και σκεφτείτε τι είναι σημαντικό και απαραίτητο για εσάς και αφού θα έχετε κάνει την έρευνα που θέλετε, τότε μόνο αποφασίστε με βάση τις ανάγκες σας.
Μην επιλέξετε δακτυλογράφο με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη προσφορά.
Προσοχή! Υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι στον χώρο που προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές αλλά και η ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι εξίσου χαμηλή. Αν επιλέξετε κάτι ανάλογο, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για να διορθώσετε το παραδοτέο κείμενο και φυσικά δεν θα έχετε το υλικό σας έτοιμο την χρονική στιγμή που εσείς το χρειάζεστε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com
close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonΚάντε +