Απομαγνητοφώνηση

Καλέστε Μας 6978863975

“…Γιατί η απομαγνητοφώνηση, είναι η διαδικασία ακριβoύς αποτύπωσης ενός ηχητικού αρχείου σε κείμενο, γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται από άτομα που έχουν την προαπαιτούμενη εμπειρία.”

Personal Trainer

Σας προσφέρουμε την ΔΩΡΕΑΝ   απομαγνητοφώνηση δείγματος 5 λεπτών από το αρχείο που θέλετε να αναλάβουμε, για να αξιολογήσετε τη δουλειά μας και επιπλέον  1 CD με την ηλεκτρονική αποθήκευση του τελικού σας αρχείου. Τώρα είναι η δική σας στιγμή να το ανακαλύψετε…στείλτε μας το δείγμα του αρχείου για να το επεξεργαστούμε!

Ποιες οι ανάγκες για απομαγνητοφώνηση

Θέλετε να κάνετε απομαγνητοφώνηση των πρακτικών ενός συνεδρίου, μιας ημερίδας, ενός συμβουλίου; Χρειάζεστε σε έντυπη μορφή το περιεχόμενο μιας ομιλίας; Έχετε πάρει μια συνέντευξη; Μαγνητοφωνήσατε μια συνομιλία; Έχετε υπαγορεύσει σε μαγνητοφωνική συσκευή γνωματεύσεις, σημειώσεις, πραγματογνωμοσύνες; Έχετε μαγνητοφωνήσει διδασκαλία μέσα σε τάξη; Αν λοιπόν έχετε κάνει κάτι από όλα και χρειάζεστε το περιεχόμενο των ηχητικών αυτών αρχείων σε ηλεκτρονική μορφή για να το επεξεργαστείτε περαιτέρω τότε η λύση είναι η απομαγνητοφώνηση και περιλαμβάνει 2 στάδια:

Στο πρώτο στάδιο, παραλαμβάνεται το ηχογραφημένο αρχείο και με προσεκτική ακουστική παρακολούθηση ξεκινά η δακτυλογράφηση του περιεχόμενου του ηχητικού αρχείου σε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ολοκληρώνοντας την πρώτη διαδικασία γίνεται συγκριτικός επανέλεγχος του δακτυλογραφημένου κειμένου, ακούγοντας από την αρχή το ηχογραφημένο αρχείο και ελέγχοντας step by step αν έχει γίνει η πιστή αποτύπωση των λεγομένων. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ακριβής απόδοση και η πιστότητα της απομαγνητοφώνησης, γιατί γίνονται τυχόν διορθώσεις και προσθήκες.

Ποια η μορφή του κειμένου και ο τρόπος αποστολής του

Ανάλογα με το περιεχόμενο του ηχογραφημένου αρχείου αποδίδεται αντίστοιχα και η δομή του κειμένου. Αν πρόκειται για συνομιλία ή συνέντευξη αποδίδεται στο κείμενο η μορφή διαλόγου ενώ σε περιπτώσεις ομιλιών, ημερίδων, συνεδρίων, συμβουλίων κτλ εφαρμόζονται διαφοροποιήσεις, λ.χ. αναγράφεται πριν την έναρξη της ομιλίας το ονοματεπώνυμο του ομιλητή και η ιδιότητά του.

Τα αρχεία αποστέλλονται είτε μέσω internet (e-mail, ftp, κτλ) είτε με φυσική παράδοση. Κάποιες εταιρείες παρέχουν τη δυνατότητα αποστολής των αρχείων ήχου μέσω ιστοσελίδων. Καλό είναι να αποστέλλεται και οποιοδήποτε επιπλέον υλικό μπορεί να διευκολύνει στην απομαγνητοφώνηση και να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο χρόνος παράδοσης

Ο χρόνος παράδοσης ποικίλει ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της απομαγνητοφώνησης, όπως για παράδειγμα το πλήθος των ομιλητών, την ποιότητα του ήχου κτλ. Ο συνηθισμένος χρόνος παράδοσης απομαγνητοφωνημένου υλικού διάρκειας 1 ώρας είναι μία έως δύο εργάσιμες ημέρες.
Ο ακριβής χρόνος παράδοσης διευκρινίζεται μετά την παραλαβή του ηχητικού υλικού όπου διαπιστώνεται ξεκάθαρα ο βαθμός δυσκολίας.
Η παράδοση γίνεται είτε μέσω internet (αποστολή με e-mail, ftp), είτε με αποστολή cd, dvd, usb, είτε με φυσική παράδοση στην επιθυμητή μορφή ψηφιακής αποθήκευσης.

Ποιος είναι ο τρόπος χρέωσης μιας απομαγνητοφώνησης

Η χρέωση γίνεται συνήθως ανάλογα με τις σελίδες του απομαγνητοφωνημένου κειμένου ή με την χρονική διάρκεια του ηχογραφημένου αρχείου. Η μια ώρα ήχου αποδίδει 20-30 σελίδες των 250 λέξεων. Πολύ σπάνια θα ξεπερνά τις 30 σελίδες.

Πως επιλέγω δακτυλογράφο

Η απομαγνητοφώνηση ενός ηχητικού αρχείου είναι δύσκολη υπόθεση καθώς ο δακτυλογράφος καλείται να μεταφέρει σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου τα λεγόμενα ενός ηχογραφημένου αρχείου. Οι συνθήκες μαγνητοφώνησης δεν είναι πάντα ιδανικές, διότι υπάρχουν συχνά περιπτώσεις όπου μπορεί να γίνονται παράλληλες συζητήσεις πολλών ομιλητών και οι φωνές να επικαλύπτουν η μία την άλλη ή άλλες περιπτώσεις στις οποίες η ποιότητα του ήχου να είναι κακή. Η ροή του προφορικού λόγου διαφέρει έντονα από εκείνη του γραπτού, και επομένως, η επεξεργασία του απομαγνητοφωνημένου κειμένου κρίνεται απαραίτητη στη συνέχεια, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και διαμορφώσεις στο κείμενο. Πως λοιπόν επιλέγω κάποιον για να του αναθέσω την απομαγνητοφώνηση του αρχείου μου;

  • Κάνοντας αρχικά μια έρευνα αγοράς.
  • Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και τη γνώση του αντικειμένου.
  • Κάνοντας μια πρώτη επαφή και διευκρινιστικές ερωτήσεις.
  • Ζητώντας μια οικονομική προσφορά και διευκρινίζοντας τι περιλαμβάνεται σε αυτή.

 Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας

Ποιοι Είμαστε

  • Απομαγνητοφώνηση αρχείων από οποιοδήποτε μέσο (κασέτα απλή, κασέτα από δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι, cd, dvd, κάρτα μνήμης, usb, ψηφιακά αρχεία κλπ.)
  • Δυνατότητα αποστολής των αρχείων σας ανεβάζοντάς τα μέσω της ιστοσελίδας μας. (τύπου ftp)
  • Επανέλεγχος με δεύτερο άκουσμα του αρχείου από διαφορετικό άτομο για τη διασφάλιση της πιστότητας, δηλαδή αν τα γραφόμενα συμφωνούν απόλυτα με το περιεχόμενου του αρχείου ήχου.
  • Χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Microsoft Word που είναι συμβατό με κάθε τύπο Η/Υ, ώστε να είναι εφικτή κάθε είδους περαιτέρω επεξεργασία που ενδεχομένως χρειαστεί να γίνει από εσάς τους ίδιους.
  • Ορθογραφικός, γραμματικός, συντακτικός έλεγχος και διόρθωση της ροής του κειμένου.
  • Μορφοποίηση του κειμένου ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε τύπου απομαγνητοφώνησης.

Τι Περιμένετε Λοιπόν; Καλέστε Μας Στο 6978863975 ή Συμπληρώστε Την Φόρμα Επικοινωνίας Και Επωφεληθείτε της προσφοράς Μας
Contact Form Powered By : XYZScripts.com
close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonΚάντε +