Πώς να επιλέξω δακτυλογράφο για απομαγνητοφώνηση

Posted by on Nov 6, 2012 in αρθρα | 0 comments

Πώς να επιλέξω δακτυλογράφο για απομαγνητοφώνηση

Κάνοντας αρχικά μια έρευνα αγοράς

Μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας σε κέντρα που αναλαμβάνουν την απομαγνητοφώνηση αρχείων ή μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο internet, όπου η έρευνα αγοράς είναι πιο εύκολη, καθώς μέσα σε λίγη ώρα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε σε διάφορα sites και να μάθετε τι προσφέρεται στην τρέχουσα αγορά από τους επαγγελματίες του είδους.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και τη γνώση του αντικειμένου

Το πρώτο και βασικότερο που οφείλετε να προσέξετε είναι το να υπάρχει η ανάλογη εμπειρία και η γνώση του αντικειμένου. Η απομαγνητοφώνηση είναι μια χρονοβόρα και ειδική διαδικασία, γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται από άτομα που έχουν την προαπαιτούμενη εμπειρία. Μη διστάσετε λοιπόν να ελέγξετε προηγουμένως την εμπειρία των ατόμων στους οποίους απευθύνεστε, ζητώντας τους δείγματα της δουλειάς τους. Ρωτήστε με ποιους έχουν συνεργαστεί και τι ανάλογες ή παρόμοιες δουλειές έχουν κάνει.

Κάνοντας μια πρώτη επαφή και διευκρινιστικές ερωτήσεις

Είναι πολύ σημαντικό κατά την πρώτη σας επικοινωνία που θα έχετε είναι να διευκρινίσετε τα εξής

  • Αν γίνεται επανέλεγχος του απομαγνητοφωνημένου υλικού.
  • Αν γίνεται διόρθωση και διαμόρφωση του κειμένου.
  • Πως γίνεται η παραλαβή και η παράδοση και σε πόσες μέρες.

Ζητώντας μια οικονομική προσφορά και διευκρινίζοντας τι περιλαμβάνεται σε αυτή

Εάν η έρευνα αγοράς σας για την απομαγνητοφώνηση αρχείου έχει ξεκινήσει με γνώμονα την αναζήτηση τιμών, τότε έχετε ξεκινήσει με λάθος κριτήριο. Μόνο αφού έχετε έρθει σε επαφή με τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέραμε πιο πάνω και η ποιότητα της δουλειάς τους πράγματι σας καλύπτει, τότε μπορείτε να ζητήσετε και την οικονομική προσφορά τους. Πολύ σημαντικό είναι να διευκρινίσετε τι περιλαμβάνει η προσφορά αυτή.
Οι τιμές λοιπόν που παίζουν στην αγορά έχουν μεγάλες αποκλείσεις. Μπορεί να κυμαίνονται από μερικά μόνο ευρώ, συνήθως από κάποιον που περιστασιακά αυτοσυστήνεται ως «επαγγελματίας δακτυλογράφος» και προφανώς δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να σας παρέχει ένα αξιόπιστο υλικό, αλλά και να αγγίζουν τιμές εξωφρενικές. Ανάμεσα στις δυο ακραίες καταστάσεις επιλέξτε εκείνη που θα σας παραδώσει μια αξιοπρεπή δουλειά με αξιόλογο αποτέλεσμα, που θα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις της απομαγνητοφώνησης σε μια λογική τιμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com
close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonΚάντε +